Turun Taiteiden Yön korukuningatar

Turun taiteiden yö ansaitsee oman korukuningattaren, sillä Turku on vanhojen koruaarteiden mekka. Täällä ovat vaikuttaneet 60- ja 70-luvuilla maineikkaat ja jopa kansainvälistä huomiota saaneet muotoilijat, joiden koruja kerätään ja vaalitaan edelleen niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Elis Kauppi, Jorma Laine, Pentti Sarpaneva, Pertti Peuri ja monet monet muut turkulaiset korumuotoilijat ovat nostaneet Turkua korukartalle.

KultaViljaset on ottanut tänä vuonna ottanut tehtäväkseen valita Turun Taiteiden Yön Korukunigattaren. Kuningattaren valintakriteerit olivat selkeät; valinta osui henkilöön, joka on edesauttanut jakamaan turkulaisten vintagekorujen ilosanomaa ja joka tunnetaan turkulaisten koruaarteiden näyttävänä kantajana.

Kuningatar julkaistiin näyttävästi Taiteiden Yössä Turun Teatterisillalla: tämän vuoden korukuningattereksi valittiin monista yhteyksistä tuttu Tanja Raunio, joka on jo Turun ruoka- ja juomakulttuurilähettiläs ja valittu muutama vuosi sitten myös Turun positiivisemmaksi henkilöksi. 

Tapahtuman järjesti KultaViljaset ja  musisoinnista tapahtumassa vastasi Turun Filharmoonikkojen Juha Viljanen, joka lopuksi esitti viuluserenadin uunituoreelle korukuningatterelle. 

Gift cards used in the shopping cart